Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w młodej kapuście

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
pomidor 3 szt
mięso mielone 70 dag
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku
koperek 0,5 pęczka
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1 szt
boczek wędzony 35 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w młodej kapuście

Kroki postępowania

1
Młodą kapustę poszatkować zalać wodą i gotować około 10 minut, odlać wodę i wlać nową, ponownie gotować 5 minut. Boczek pokroić w kostkę podsmażyć dodać do kapusty. Gotować na małym ogniu 10 minut.
Krok 1 - Pulpety w młodej kapuście foto
2
Mięso mielone doprawić do smaku przyprawą i wymieszać. Formować pulpety nieco większe od orzecha włoskiego i obtoczyć je w bułce tartej.
Krok 2 - Pulpety w młodej kapuście foto
3
Do kapusty dodać pokrojone w kostkę pomidory, ziele angielskie i liść laurowy.
Krok 3 - Pulpety w młodej kapuście foto
4
Do kapustki dodać posiekany koper, doprawić do smaku i wymieszać. Na kapustę w garze położyć pulpety i przykryć delikatnie wymieszać z kapustą. Gotować około 15-20 minut.
Krok 4 - Pulpety w młodej kapuście foto
5
Podawać na ciepło.
Krok 5 - Pulpety w młodej kapuście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 22.04.2015 18:37
pożywne danie
halina17 22.04.2015 17:29
Dobre danie.
Aleksandra/Olcia 22.04.2015 12:26
mmmm smakowite danie
Mietek z20 22.04.2015 10:57
Smaczne do obiadku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak