Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety indycze w pomidorach - na ostro

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

indyk 1/2 kg mielony
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
pomidory krojone z puszki 1 puszka
groszek cukrowy 1/2 szkl.
tłuszcz do smażenia
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat suszony
chili suszone
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Imbir mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety indycze w pomidorach - na ostro

Kroki postępowania

1
Mielone mięso indycze wyrobić z dodatkiem jajka, przypraw i ew. odrobiny bułki tartej.
Uformować niewielkie kulki i obsmażyć (ja smażyłam na tłuszczu spod pieczeni) - w trakcie smażenia odwracać.
Krok 1 - Pulpety indycze w pomidorach - na ostro foto
2
Pulpety zalać pomidorami z puszki, posypać groszkiem mrożonym oraz przyprawami ze sporą ilością suszonych płatków chili.
Dusić 10-15 minut pod pokrywką.
Krok 2 - Pulpety indycze w pomidorach - na ostro foto
3
Przed podaniem odparować z sosu nadmiar płynu.
Podawać z dodatkiem pieczywa lub do ziemniaków.
Krok 3 - Pulpety indycze w pomidorach - na ostro foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 05.06.2013 20:43
Pyszne takie pulpeciki. CO prawda w takim sosie nie robiłam ale jestem pewna że bardzo by mi smakowały :)
gosia56 24.04.2013 17:47
napewno pyszne
Poison1988 24.04.2013 11:36
doskonale przyprawione aż chce się jeść :) super!
msmors 24.04.2013 08:06
Bardzo smakowite danie
Sroczka 23.04.2013 22:31
To kotleciki w sam raz dla mnie.
marcia7 23.04.2013 21:18
bardzo dobra odmiana pulpetów
meg1984 23.04.2013 21:03
fajny przepis
Janina 23.04.2013 20:40
Bardzo smaczne
Megg 23.04.2013 20:04
hmm wyglądają bardzo smakowicie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak