Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety drobiowe w sosie koperkowym
Pulpety drobiowe w sosie są zrobione w tym przepisie z mielonego mięsa indyka. Mięso indyka jest lekkostrawne, chude i zdrowe, dlatego często robimy z niego obiady dla dzieci. Ten przepis na pulpety drobiowe jest idealny na taki obiad.
1. Obrać cebulkę, drobno pokroić. Koperek umyć pod bieżącą wodą, posiekać.
2. Mięso włożyć do miski, dodać jajko, cebulę, bułkę tartą, doprawić solą i pieprzem. Wyrobić jednolita masę, formować małe kulki.
3. W garnku zagotować bulion, wrzucać po jednym pulpecie. Gotować na małym płomieniu około 20 minut. W kubeczku rozmieszać, śmietanę z mąką.
4. Wlać do sosu, dodać koperek, podgotować 2 minutki. Doprawić solą i pieprzem.
5. Podawać z makaronem albo z ziemniakami. Przed podaniem, posypać odrobiną, tartego żółtego sera.
SMACZNEGO!!!!!