Pulpety drobiowe w sosie koperkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • mięso mielone indycze

    40 dkg
  • jajko

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

SOS KOPERKOWY

  • bulion drobiowy

    2 szklanki
  • śmietana 18 proc

    1/4 szklanki
  • koper świeży

    1/2 pęczka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • ser żółty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrać cebulkę, drobno pokroić. Koperek umyć pod bieżącą wodą, posiekać.
Mięso włożyć do miski, dodać jajko, cebulę, bułkę tartą, doprawić solą i pieprzem. Wyrobić jednolita masę, formować małe kulki.
W garnku zagotować bulion, wrzucać po jednym pulpecie. Gotować na małym płomieniu około 20 minut. W kubeczku rozmieszać, śmietanę z mąką.
Wlać do sosu, dodać koperek, podgotować 2 minutki. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać z makaronem albo z ziemniakami. Przed podaniem,posypać odrobiną, tartego żółtego sera. SMACZNEGO!!!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 19.02.2017 17:03
smaczne danie
Jagódka77 17.02.2017 18:34
na pewno pysznie smakują
paniusiaewa 07.02.2017 10:53
Często robię i bardzo lubię.
Laila2786 23.01.2017 21:25
uwielbiam tak podawane pulpety, pycha
Pani Domu 20.01.2017 12:21
smaczny pomysł
Krzysztof15 19.01.2017 20:31
pyszne pulpeciki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat