Pulpety drobiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone drobiowe

    500 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • jajko

    1 szt
  • przyprawa do potraw Kucharek

    do smaku
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa, wbić jajko, dodać bułkę tartą (ilość zależy od konsystencji masy mięsnej w trakcie mieszania, nie może być zbyt rzadka), doprawić przyprawami do smaku. Formować pulpety maczając łyżkę i dłonie w zimnej wodzie. W garnku zagotować wodę z kostka rosołową. Rzucać pulpety na gotujący się wywar.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pietruszka 03.03.2014 19:00
lubię drobiowe pulpeciki
ONY_za_kare 26.02.2014 10:58
dobre pulpeciki
Katarzyna59 01.02.2014 15:54
bardzo apetyczne
IKrakowianka 16.12.2013 16:29
bardzo lubię takie pulpety
Krystyna32 16.06.2013 11:17
bardzo smaczne
Iwona32 19.03.2013 08:56
prosty przeopis
Ewelina38 20.01.2013 16:34
bardzo lubię takie i na ciepło i na zimno
dagmara020 17.09.2012 09:58
wygląda super:)
Paweł29 09.09.2012 11:12
Moje ulubione.
Katarzyna59 12.05.2012 15:22
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat