Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety cebulowo-mięsne z ryżem i sosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 100 g
cebula biała 4
ryż biały 200 g
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
jajko 1
sól do smaku
olej do smażenia
koncentrat pomidorowy 1/2 słoiczka
mąka krupczatka 2 łyżki
masło 2 łyżki
woda 5 łyżek
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety cebulowo-mięsne z ryżem i sosem

Ryż gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Mieszamy ją z jajkiem, mięsem mielonym, doprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą i kucharkiem. Z utworzonego farszu mięsnego tworzymy niewielkie kulki. Pulpeciki smażymy na rozgrzanym ogniu z każdej strony. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy 5młyżek wody, 2 łyżki mąki i koncentrat pomidorowy. Całość zagotowujemy. Utworzonym sosem polewamy ryż, a odsączone z tłuszczu pulpeciki wykładamy obok. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 06.11.2013 19:31
pychota!!!!
Megi 21.09.2012 07:43
pysznie
Janek 11.09.2012 22:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak