Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1,5 kg
cebula biała 2 sztuki
jajko 2 sztuki
bułka tarta pikantna 1 szklanka
olej roślinny 100 ml
sól do smaku
sos pieczeniowy 2 opakowania
natka pietruszki do smaku
woda 1 (przegotowana)
Koperek suszony Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety

Mięso mielone łączymy z cebulką pokrojoną w kosteczkę, bułką tartą, jajkami i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, koperkiem i natką pietruszki. Z masy mięsnej tworzymy kulki. Pulpety układamy w naczyniu żaroodpornym. W miseczce rozrabiamy sosy pieczeniowe w wodzie, dodajemy olej i takim sosem zalewamy pulpety.
Pulpety pieczemy w temperaturze 180stopni przez 50-60minut.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 08.02.2013 10:01
pycha!;]
Marlenka.S 05.02.2013 21:47
ciekawy pomysł
artur7 11.01.2013 14:40
UWIELBIAM
IwonaKa 11.01.2013 14:06
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak