Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpet-pizza

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
kapusta włoska 4 liście
pomidory suszone Smak 30 g
przecier pomidorowy 200 ml
mozarella 8 małych kuleczek
parmezan starty 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 2 szt
oliwa z suszonych pomidorów 2 łyżki
ząbek czosnku 1 szt
sól
oregano
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpet-pizza

Liście kapusty umyć i gotować w osolonym wrzątku aż będą półmiękkie. Wyciąć zgrubiałe białe miejsca i drobno poszatkować. W misce wymieszać dokładnie rękoma mięso, parmezan, bułkę tartą, jajka, połowę kapusty i suszone pomidory. Dołożyć przeciśnięty ząbek czosnku i doprawić sola i pieprzem. Wyłożyć do okrągłej formy wysmarowanej masłem o średnicy 24cm.

Domowy przecier pomidorowy jeśli nie jest dość gesty redukujemy. Dodajemy 2 łyżki oliwy pomidorowej przyprawiamy solą, czarnym pieprzem i oregano. Rozsmarowujemy na pizzy. Układamy kuleczki mozarelli. Pieczemy w 180 stopniach C przez 20-25 minut. Przed podaniem pizzę posypać reszta poszatkowanej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 22.04.2014 14:12
ale smkowita pizza:) pychota na takim spodzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak