Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpeciki z warzywami i natką pietruszki robione na parze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

drobiowe mielone mięso 500 g
jajko
kajzerka
ząbek czosnku
natka pietruszki
olej 2 łyżki
sól
marcew 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: pulpeciki z warzywami i natką pietruszki robione na parze

kajzerkę namaczam w wodzie, a gdy jest miękka, odciskam i dodaję do mięsa. Masę łączę z czosnkiem wyciśniętym przez praskę, natką pietruszki i jajkiem. Solę do smaku. Formuję kulki i gotuję na parze. w rondlu rozgrzewam olej, wrzucam pokrojoną w plasterki marchewkę i duszę pod przykryciem na małym ogniu. Wkładam pulpety i chwilę duszę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 23.08.2012 18:59
podaję z ryżem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak