Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpeciki z pieczarkami w sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 450 g
cebula 1 szt
pieczarki 2 szt
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz
bułka czerstwa 1 szt
bulion 1 l
śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pulpeciki z pieczarkami w sosie

Pieczarki i cebulkę kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa. Następnie dajemy jajko i bułkę doprawiamy do smaku. Formujemy pulpeciki i wkładamy do bulionu gotujemy przez kilka minut do miękkości. Śmietanę mieszamy z mąka i podbijamy bulion.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 11.08.2013 07:10
pychota, lubię takie
Megg 07.08.2013 05:42
smaczne pulpeciki
Rafał3 06.08.2013 21:41
paluszki lizać
Boska_Agatka 06.08.2013 21:39
wyśmienity polecam
Boska_Agatka 06.08.2013 21:29
wyśmienite polecam
gosia56 06.08.2013 21:13
napewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak