Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z mięsa z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pulpety

mięso mielone 15 dag
jajko 1 szt
sól 1/4 łyżeczki
cebula 2 łyżki
otręby pszenne 4 łyżki
olej 1 łyżka
pieprz
woda zimna 4 łyżki

Warzywa

cebula 2 szt
masło 1 łyżka
pomidory w puszce 1 puszka
groszek mrożony 15 dag
pietruszka 2 łyżki
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z mięsa z warzywami

Do mięsa dodać wszystkie składniki i 4 łyżki zimnej wody, wymieszać i uformować kulki. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać pomidory, a między nimi ułożyć pulpeciki i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Po 8 minutach duszenia dodać groszek przepłukany zimną wodą. Dusić następne 7 minut i doprawić do smaku. Dodać 2 łyżki posiekanej pietruszki i szczyptę majeranku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak