Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z mięsa mielonego

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb 2 kromki
czosnek 2 ząbki
jajko 1 szt
sól
pieprz
mąka
tłuszcz do smażenia
karkówka 30 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z mięsa mielonego

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce. Czosnek obieramy i siekamy na drobno. Dodajemy do mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem. Chleb namaczamy w letniej wodzie i odciskamy. Dodajemy do mięsa i wbijamy 1 jajko.
Krok 1 - Pulpeciki z mięsa mielonego foto
2
Wyrabiamy na jednolitą masę i wilgotnymi rękami formujemy małe okrągłe kotleciki. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoto z obu stron.
Krok 2 - Pulpeciki z mięsa mielonego foto
3
Odsączamy kotleciki na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i serwujemy. Idealny dodatek do sosów, ryżu czy ziemniaków.
Krok 3 - Pulpeciki z mięsa mielonego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 18.12.2013 12:12
ładne pulpeciki
Patriszja
Patriszja 18.12.2013 08:54
smacznie wygląda :)
iwi 18.12.2013 05:25
Smaczne pulpeciki
bhb8 17.12.2013 22:15
pyszny, typowy obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak