Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z cieciorki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 300 g
cebule 2
ząbki czosnku 5
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
kolendra mielona 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 0,5 łyżeczki
natka kolendry
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z cieciorki

Zalej cieciorkę wodą i zostaw na noc.Odcedź,osącz,przepuść przez praskę.Zmieloną cieciorkę ucieraj ,dodawaj cebulę,czosnek,natke kolendry i przyprawy.Dobrze utrzyj masę.Przykryj i zostaw na 1,5 h.Potem formuj kulki,wielkości orzecha włoskiego,spłaszcz i ułóż na półmisku.Potem smaż ok 4 min.Podawaj z surówką z pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak