Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpeciki w sosie koperkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 400 g
jajko 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyzeczka
pieprz
papryka
kolendra
sos
koperek
śmietana
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: pulpeciki w sosie koperkowym

Mięsko mielimy , doprawiamy i dodajemy jajko , wyrabiamy na gładką masę , nastepnie formujemy pulpeciki i opiekamy na patelni , po czym dolewamy wody i dusimy ok 30 min , dodajemy jeszcze przypraw ale tylko sól i pieprz i sporo koperku ok 1 garść , z mąki i śmietany robimy zagęstnik , wlewamy do mięska i chwilkę gotujemy , podajemy s kaszą :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 17.02.2013 15:37
wyglada bardzo apetycznie
MagdaXXX 13.02.2013 09:03
super pomysł
Anna133 28.08.2012 21:55
Oj nie wiem dlaczego my tacy zabiegani jesteśmy ? wiecznie brakuje czasu , wiecznie pęd
Rafał10 27.08.2012 09:24
nie dość że szybkie to jeszcze baaaardzo smaczne :)
Anna133 21.08.2012 20:44
I tak smakuje , lekkie szybkie i tanie , można zrobić w 20 min ,a ja takie dania uwielbiam bo wiecznie mi brakuje czasu
kaja1991 21.08.2012 19:20
oo wyglądają cudownie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak