Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki w occie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ocet 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
cebula 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
cukier 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki
kajzerka 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w occie

Mięso wyrabiamy z majerankiem, łyżeczką koncentratu, solą, pieprzem, papryką słodką. Wbijamy jajka oraz dodajemy odciśniętą bułkę. Gdy masa jest zbyt rzadka to dosypujemy bułki tartej. Formujemy małe pulpeciki, które smażymy na złoto.
Gotujemy 1 litr wody, wrzucamy listki, posiekaną cebulę oraz czosnek, solimy, pieprzymy, słodzimy. Dodajemy koncentrat, a gdy zalewa przestygnie to wrzucamy pulpety.
Możemy włożyć w słoiki i zapasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak