Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki szpinakowe w sosie koperkowym

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 250 gramów
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
szpinak mrożony 250 gramów
masło 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
woda 2 szklanki
Kostki rosołowe Kucharek 2 sztuki
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
śmietana 18% 150 gramów
koperek 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki szpinakowe w sosie koperkowym

W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak, następnie przeciśnięty przez praskę czosnek, dusimy.

W misce mieszamy mielone mięso, jajko, bułkę tartą, pokrojoną w kostkę cebulę, szpinak. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Formujemy pulpeciki.

Na patelni gotujemy wodę z kostka rosołowa i przyprawą do dań. Wkładamy pulpeciki, gotujemy około 15 minut. Śmietanę mieszamy z mąką ziemniaczana i koperkiem.

Wlewamy do pulpetów, dokładnie mieszamy. Dusimy do momentu zgęstnienia sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 25.05.2015 16:17
ale ciekawy pomysł:) muszę zrobić muszą być bardzo smaczne
pestka 25.05.2015 15:20
bardzo smaczny obiad
Agnieszka-87-25 25.05.2015 15:07
mniam smaczne
Stenka 25.05.2015 11:29
fajny przepis, wykorzystam
ilka01 25.05.2015 11:00
pychota :)
VioletoweKucharzenie 25.05.2015 10:47
Od kiedy polubiłam szpinak, często dodaję go do mięs. Tym razem były to pulpeciki w kremowym sosie koperkowym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak