Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki mięsne z makaronem w sosie pomidorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
makaron świderki 250 g
cebula 1 sztuka
śmietana kwaśna 3 łyżki
koperek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
przecier pomidorowy 400 ml
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki mięsne z makaronem w sosie pomidorowym

Makaron ugotowac al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzic. Mięso mielne doprawic solą i pieprzem, dodac cebulę pokrojoną w kostkę. Uformowac kulki i podsmażyc na patelni. Dodac przecier pomidorowy. Dusic do miękkości. Makaron wyłożyc na talerz, 2 pulpeciki z sosem dodajemy do makaronu, polewamy śmietną kwaśną oraz posypujemy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak