Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki mielone w sosie pomidorowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 500 g
jajko
ząbki czosnku 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól i pieprz
przecier pomidorowy 2 łyżki
śmietana 30% 0,5 szklanki
olej do smażenia
mąka pszenna 2 łyżki

Porada

Podawać najlepiej z kaszą gryczaną. 2 łyżki mocnego przecieru pomidorowego

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki mielone w sosie pomidorowym

1 Do mięsa wbić jajko, przecisnąć czosnek przez praskę, dodać przyprawy i bułkę tartą. Wyrobić masę mięsną, ma być zwarta.
2 Z mielonego uformować małe kotleciki i obsmażyć je na patelni z każdej strony na rumiano. Z niewielką ilością tłuszczu.
3 Śmietankę połączyć z przecierem pomidorowym i olejem. Podgrzać i dodać mąkę, energicznie wymieszać. Sos przelać na patelnię z podsmażonymi kotlecikami. Zagotować i gotować do zgęstnienia 2-3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolcia_90 05.06.2016 12:26
Dziękuję dziewczyny :) Ja także bardzo lubię takie klopsiki do tego kasza lub ryż i mamy super obiad :)
w mojej kuchni 05.06.2016 07:40
bardzo lubię takie klopsiki
Babeczka35 05.06.2016 06:35
Smaczne danie:)
agnieszka214 04.06.2016 23:06
Obiad taki jest smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak