Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki gyros

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jajko 1 sztuka
przyprawa do gyrosa 1 1/2 łyżeczka
sól
pieprz
kasza manna 1 łyżka
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki gyros

Kroki postępowania

1
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, kaszę, startą na drobnej tarce cebulę oraz przyprawy. Masę wygrabiamy i formujemy z niej niewielkie kuleczki.
Krok 1 - Pulpeciki gyros foto
2
Pulpeciki gotujemy w osolonej wodzie.
Krok 2 - Pulpeciki gyros foto
3
Odcedzamy. Świetny dodatek do drugiego dania lub zup.
Krok 3 - Pulpeciki gyros foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak