Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki drobiowo- pieczarkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt.
pieczarki 10 dag
bułka czerstwa 1 szt
mleko 1 szklanka
jajko 1 szt.
masło 1 łyżka
cebula biała 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/3 szklanki
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki z mąką

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki drobiowo- pieczarkowe

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Mięso zmielić, dodać jajko, bułkę namoczoną wcześniej w mleku i odciśniętą, stopione masło.
Krok 1 - Pulpeciki drobiowo- pieczarkowe foto
2
Pieczarki oczyścić, drobno posiekać z cebulą i usmażyć na odrobinie tłuszczu z dodatkiem pieprzu do smaku.
Krok 2 - Pulpeciki drobiowo- pieczarkowe foto
3
Połączyć mięso z pieczarkami , wymieszać z bułką tartą, przyprawić do smaku i formować nieduże kuleczki.
Krok 3 - Pulpeciki drobiowo- pieczarkowe foto
4
Panierować w bułce tartej z dodatkiem mąki.
Krok 4 - Pulpeciki drobiowo- pieczarkowe foto
5
Obsmażyć na patelni na oleju obracając je w między czasie. Po czym odsączyć pulpeciki na ręczniku papierowym. Gotowe pulpeciki podawać do obiadu z dowolnym sosem i ziemniaczkami z surówką z czerwonych buraczków (polecam sos grzybowy) lub użyć je do zupy.
Krok 5 - Pulpeciki drobiowo- pieczarkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 23.01.2015 08:06
Smaczne na obiadek:)
pestka 22.01.2015 20:40
wyglądają bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak