Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki drobiowe z ryżem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 400 gr
ryż 100 gr
jajko 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyzeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
olej rzepakowy 100 ml
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki drobiowe z ryżem

Fileta z kurczaka opłukać i zmielić przez maszynkę do mielenia mięsa.
Ryż w saszetce ugotować w wodzie lekko osolonej do miękkości i wystudzić.
Do zmielonego mięsa dodać ryż ostudzony, wbić jajko, posolić i przyprawić pieprzem do smaku. Wymieszać i na końcu dodać tymianku i bułki tartej, jeszcze raz wymieszać i formować pulpeciki. Smażyć na oleju ze wszystkich stron. Podawać z sosem pomidorowym do ziemniaków i surówki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 21.02.2017 09:15
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak