Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe zmielone 500 g
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzka
sól
śmietana 18 proc 2 łyzka
mąka 3 łyzki
przecier pomidorowy 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki

Do miski wkładam zmielone mięso wieprzowe, wbijam jajko, dodaje tartą bułkę i doprawiam solą i pieprzem. Dokładnie mieszam. Formuje niewielkie kulki.Do garnka nalewam tyle wody, by akurat przykryła kulki. Lekką ją solę i gotuję. Kiedy będzie już wrząca to wkładam pulpeciki. Pulpeciki gotuje około 20-25 minut na średnim ogniu. W szklance mieszam śmietanę i mąkę oraz przecier tak aby nie było grudek. Powoli wlewam zawartość szklanki do garnka. Jeszcze chwilę gotuję. Podaje z kaszą jęczmienna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 13.02.2014 13:56
pyszny obiadek taki !
olkaaa 21.01.2014 07:43
bardzo lubię
Jagódka77 10.12.2013 11:35
chętnie bym się skusila
Rybciia 30.10.2013 09:27
bardzo lubię :-)
Halina14 03.10.2013 08:36
na obiad super
okrysia 14.09.2013 10:01
SMACZNE TO!
bogusia19 13.09.2013 12:45
pysznie wyglądają
agnieszka214 26.08.2013 14:49
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak