Pulpeciki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso drobiowe

    60 dag
  • bułka

    1 szt.
  • jajko

  • sól

  • pieprz

  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • pomidor

  • kostka rosołowa

  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • mleko

    1/2 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na kawałki, zemleć, dodać wymoczoną bułkę i jako, wymieszać, przyprawić. Z masy formować pulpety, ugotować na parze. Kostkę rosołową rozpuścić w 1/2 litra wrzątku, dodać koncentrat pomidorowy, podgotować, zaprawić mąką i mlekiem. pulpety ułożyć w brytfance, zalać sosem, wstawić na 10 minut do piekarnika i piec w temperaturze 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kanu83 21.07.2011 14:34
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat