Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulchne racuszki z twarogu

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 1/2 kg
jaja 2 szt.
mąka 25 dag
maślanka lub zsiadłe mleko 1/2 litra
cukier 3 dag
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Pulchne racuszki z twarogu

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ser zmielić, dodać jaja, mąkę, wymieszać i wlewać stopniowo maślankę.
Krok 1 - Pulchne racuszki z twarogu foto
2
Następnie dosypać cukier i ubić mikserem przez pięć minut.
Krok 2 - Pulchne racuszki z twarogu foto
3
Gotowe ciasto kłaść łyżką na patelnię z gorącym olejem i smażyć na złoty kolor. Posypać placuszki cukrem pudrem , można podawać również z konfiturą.
Krok 3 - Pulchne racuszki z twarogu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 08.11.2013 15:11
uwielbiam takie, są naprawdę świetne!
Pyszota 08.11.2013 14:33
Uwielbiam racuszki :)
norweska20 08.11.2013 14:09
uwielbiam racuchy, spróbuje je według tego przepisu
msmors 08.11.2013 14:05
piątkowe jedzonko, super
Arnika 08.11.2013 13:38
Mmmm, pyszności!
bogusia19 08.11.2013 13:31
muszę dzisiaj zrobić
dodi 08.11.2013 12:37
pysznie wyglądaja te racuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak