Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulchne pancakes brzoskwiniowe-bananowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 5 szt
brzoskwinie 5 szt
mąka 3 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
jajko 1 szt
mleko 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulchne pancakes brzoskwiniowe-bananowe

Kroki postępowania

1
Wszystkie banany obieram ze skórki. Owoce kroję w kostkę i wkładam do blendera.
Krok 1 - Pulchne pancakes brzoskwiniowe-bananowe  foto
2
Miksuję wszystkie owoce.
Krok 2 - Pulchne pancakes brzoskwiniowe-bananowe  foto
3
W misce mieszam suche składniki: proszek do pieczenia oraz mąkę.
Krok 3 - Pulchne pancakes brzoskwiniowe-bananowe  foto
4
W drugiej misce mieszam jajko z miękkim masłem.
Krok 4 - Pulchne pancakes brzoskwiniowe-bananowe  foto
5
Mieszam wszystkie składniki aż będą jednolitą masą. Jeśli masa jest gęsta dodaję mleko.
Krok 5 - Pulchne pancakes brzoskwiniowe-bananowe  foto
6
Smażę na patelni z obu stron.
Krok 6 - Pulchne pancakes brzoskwiniowe-bananowe  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak