Pulchne gofry

Pulchne gofry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • mleko

    2 szklanki
  • mąka

    2 szklanki
  • cukier

    1/4 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • sól

  • bita śmietana

  • rodzynki

    1 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pulchne gofry foto
Białka ubić na sztywno, dodać szczyptę soli. W oddzielnym naczyniu wymieszać mikserem na średnich obrotach: żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, mleko, cukier i cukier waniliowy. Dodać ubite białko.
Krok 2 - Pulchne gofry foto
Nie ubijać tylko delikatnie wymieszać łyżką. Na rozgrzana gofrownicę wylać porcję ciasta i jak się zarumienią wyjąć.
Krok 3 - Pulchne gofry foto
Na zimne gofry dać ubitą śmietanę w sprayu. Ananasy z puszki pokroić i połozyć na biteś śmietanie
Krok 4 - Pulchne gofry foto
posypać na wierzch rodzynkami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 06.11.2012 15:32
smaczne
matesko 06.11.2012 11:51
apetyczne
suzana 16.01.2012 22:39
pychotka
suzana 16.01.2012 22:39
pychotka
ziutula 16.01.2012 22:00
smacznie wyglądają...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat