Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding straciatella z czekoladą i orzechami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna 1 szkl.
mleko 2 szkl.
czekolada mleczna 50 g
orzechy włoskie do smaku
cukier waniliowy 1 op.
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding straciatella z czekoladą i orzechami

Mleko rozgrzać, posłodzić i wsypać kaszkę stale mieszając. Gotować do zgęstnienia.
Czekoladę w międzyczasie zetrzeć na tarce oraz zmielić albo drobno posiekać orzechy.
Do gorącej kaszki wsypać dodatki i wymieszać.
Nałożyć do salaterek lub foremek silikonowych i odstawić do ostygnięcia.
Wstawić do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak