Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding grysikowy z czekoladą i orzechami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1,5 szkl.
kasza manna 1 szkl.
masło pełna łyżka
czekolada mleczna do smaku
orzechy włoskie do smaku
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding grysikowy z czekoladą i orzechami

Zagotować mleko z masłem i cukrem waniliowym. Do gorącego wolno wsypywać grosik stale mieszając trzepaczką. Jeśli masa zbyt szybko zgęstnieje, można dodać nieco mleka.
Kiedy kaszka jest gotowa dodać drobno posiekaną albo tartą czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Dosypać zmielone orzechy do smaku. Na koniec doprawić cukrem.
Kaszkę odstawić do ostygnięcia i jeszcze lekko ciepłą przełożyć do salaterek albo foremek. Nakryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Przed podaniem posypać rozdrobnionymi orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 02.03.2017 16:52
moje smaki do zjedzenia
Bożena Matuszczyk 02.03.2017 11:32
Smakowity pudding,Pomysłowo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak