Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pudding czekoladowo bananowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada mleczna 1/2 szt
banan 2 szt
masło 1 łyżeczka
orzechy nerkowca 7 szt
migdały 5 szt
mleko kokosowe 1 szkl
płatki owsiane 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pudding czekoladowo bananowy

Kroki postępowania

1
Banany obieramy, kroimy w poprzek na pół i na roztopionym maśle przypiekamy aż będą brązowe.
Krok 1 - pudding czekoladowo bananowy  foto
2
Mleko kokosowe podgrzewamy, dodajemy owsiankę, nie gotujemy już.
Krok 2 - pudding czekoladowo bananowy  foto
3
Następnie zmniejszamy ogień i na bananach układamy kostki mlecznej czekolady wedlowskiej, można w kąpieli wodnej to zrobić, ale po co brudzić dodatkowe miski, jak rano nie ma czasu. Czekamy aż się zacznie rozpuszczać.
Krok 3 - pudding czekoladowo bananowy  foto
4
Do wysokiego kielicha przekładamy gorące banany, orzechy, migdały.
Krok 4 - pudding czekoladowo bananowy  foto
5
Następnie wlewamy wrzące mleko, całość miksujemy aż masa będzie gładka.
Spożywamy od razu, idealne na jesienno zimowe śniadanie.
Pożywne, bogate w treści i ciepłe.
Krok 5 - pudding czekoladowo bananowy  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 27.01.2016 13:30
pyszności po prostu
Kolorowa 01.01.2016 16:07
Dobre składniki !
Jadwiga/Jaga85 01.01.2016 15:19
wygląda fajnie!
kasiaw 01.01.2016 13:56
słodki deser
Damiano
Damiano 01.01.2016 12:09
fajny deser
Kasnaj 01.01.2016 12:03
super przepis
Konczi 01.01.2016 11:54
całość musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak