PUDDING CHIA z KAWĄ i PRALINKAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szałwia hiszpańska

    3 łyżki
  • kawa

    2 szklanki
  • pralinki kawowe lub czekoladowe

    4 sztuki
  • płatki migdałowe

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nasiona chia wsypujemy do zimnej mrożonej kawy (użyłam gotowej kupionej w kubeczku - dostępne w marketach) , mieszamy i odstawiamy na 2-3 godziny do wchłonięcia płynu. Powstanie galaretkowaty pudding. Pudding posypujemy pokruszonymi pralinkami (użyłam nadziewanych masłem orzechowym) oraz płatkami migdałowymi.
Wiktoria29
Do puddingu używamy gotowej mrożonej kawy, dostępnej w marketach i pralinek o słonawym nadzieniu np. nadziewanych masłem orzechowym

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 13.03.2016 23:17
piękne zdjęcie :)
AnnieB 27.08.2015 10:25
Strasznie apetyczny :)
Saga123 26.08.2015 19:29
wygląda pysznie :)
Agnieszka-87-25 26.08.2015 19:04
wspaniałości
wedith1 26.08.2015 18:39
Aromatyczny, kawowy deser...to lubię! :)
gusia1000 26.08.2015 17:04
Fajny deser.
Adamorek 26.08.2015 17:04
pyszny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat