Przepis i sposób przygotowania na: Puchatek bananowy z galaretką
Kroki postępowania
Smacznego życzę;)
Biszkopt | |
jajko | 5 sztuk |
mąka pszenna | 1/2 szklanki |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
cukier drobny | 1/2 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
masa | |
śmietana 30% | 500 ml |
ser mascarpone | 250 g |
cukier puder | 3 łyżki |
cukier waniliowy | 16 g |
poncz | |
rum | 1 łyżka |
sok z cytryny | 1 łyżka |
cukier puder | 1 łyżka |
DODATKOWO: | |
dżem z czarnej porzeczki | 200 ml |
galaretka brzoskwiniowa | 2 sztuki |
Żelatyna wieprzowa Prymat | |
banan | 3 sztuki |
woda | 150 (przegotowana) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: