Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ptysiowe kulki do zup

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

stopione masło 10 dkg
woda 1/2 szklanki
mąka 10 łyżek
sól
jajko 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: ptysiowe kulki do zup

zagotowuję wodę z masłem, po czym dodaję mąkę ze szczyptą soli. Cały czas mieszając wbijam kolejno jajka. Gotową masę nakładam w postaci małych kulek na blachę i piekę krótko w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 09.08.2012 12:18
mniam
sznycel 08.08.2012 22:57
dodaję je do zup zamiast ryżu, kaszy lub makaronu, by urozmaicić codzienne menu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak