Ptysiowa pianka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka pomarańczowa

    1 op
  • paluszki ptysiowe

    5 szt na 1 deser
  • chipsy bananowe

  • ananas kandyzowany

    do dekoracji
  • woda

    500 (przegotowana, gorąca)
  • jogurt wiśniowy

    1 duże opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścić w 500 ml gorącej przegotowanej wody, schłodzić.
Do rozdrabniacza wlać chłodną galaretkę, dodać jogurt i wszystko chwilę miksować.
Do pucharków włożyć po kilka czipsów bananowych, po 5 paluszków ptysiowych.
Pucharki napełnić mieszaniną galaretki i jogurtu ( ptysie wypłyną na wierzch ).
Posypać kandyzowanymi ananasami i wstawić desery do lodówki na 30 minut do stężenia deseru.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mariola7 09.02.2013 10:48
super
cukiereczek 04.03.2012 10:40
słodkie marzenie
Ela11 15.10.2011 10:48
lubie takie deserki
eli_555 29.04.2011 23:25
pyszny deserek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat