Pstrągi w tymianku i solnej skorupce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg patroszony

    2 sztuki
  • cytryna

    1/2 sztuki
  • Tymianek suszony Prymat

    2 łyżeczki
  • sól gruboziarnista

    do posypania
  • czosnek

    4 ząbki
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pstrągi w tymianku i  solnej skorupce foto
Ryby umyć wytrzeć ręcznikiem papierowym, nie odcinać głowy ani ogona!, natrzeć tymiankiem orz pieprzem kolorowym,
Krok 2 - Pstrągi w tymianku i  solnej skorupce foto
w środek włożyć pokrojone plasterki cytryny, skórę posypać gruboziarnistą solą, włożyć ryby-każdą osobno do woreczka do pieczenia, w środek włożyć po dwa ząbki czosnku, zawiązać i włożyć na 2 godziny do lodówki.
Krok 3 - Pstrągi w tymianku i  solnej skorupce foto
Piec w nagrzanym piekarniku do 180*c przez 20 minut, serwować w całości na półmisku, podawać z dowolnymi dodatkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 10.04.2016 00:20
wygląda bardzo smacznie
Mniam 09.04.2016 19:32
Bardzo smaczna ryba. Narobiłaś mi smaka :)
Maridka19 09.04.2016 19:04
Ależ to musi być pyszne :)
Kolorowa 09.04.2016 16:52
Bardzo ciekawy przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat