Pstrąg zapiekany w foli aluminiowej

Pstrąg zapiekany w foli aluminiowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg bez głowy i wnętrzności

    2 szt
  • sok z cytryny

    1 szt
  • plasterki cytryny

    4 szt
  • maslo1

    10 gram
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pstrąg zapiekany w foli aluminiowej foto
Rybę umyłam oczyściłam natarłam sola w środku i na wierzchu posypałam delikatnie pieprzem.
Krok 2 - Pstrąg zapiekany w foli aluminiowej foto
Pokroiłam plasterki masła które dałam do środka ryby dosyć sporo . Plasterki cytryny dałam do środka ryby na przemian masło cytryna.Skropiłam cytryna na wierzchu ryby . Przełożyłam na folie aluminiową i zawinęłam pstrągi tak aby zbytnio folia nie dotykała ich żeby nie przykleiła do nich . Piekłam koło godziny w 170 stopniach wystarczy 40 minut właściwie ale ja potem odchyliłam folie i przypiekam troszkę pstrągi .
Krok 3 - Pstrąg zapiekany w foli aluminiowej foto
Podawałam z ziemniakami i sałatka z pomidora ale idealnie można wpasować go we frytki polecam .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna54 25.03.2013 18:08
pięknie wygląda Twoje danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat