Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z ziołową oliwą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg ze skórą 2 filety
szalotka 1 sztuka
kasza jęczmienna 1 szklanka
bulion 2 szklanki
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
oliwa 3 łyżki
ząbek czosnku 1 sztuka
natka pietruszki
koperek
cytryna 1 sztuka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z ziołową oliwą

Skórkę otartą z cytryny połącz z 2 łyżkami oliwy, koperkiem, natką i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Dodaj łyżkę soku z cytryny.
Ziołową marynatą posmaruj posoloną rybę, odstaw na kwadrans. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 minut. Na łyżce oliwy zeszklij drobno posiekaną szalotkę. Dodaj pokrojone w ostkę papryki, podsmaż. Wsyp kaszę, zalej bulionem i gotuj przed przykryciem do miękkości (ok. 13 min). Podawaj z rybą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak