Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z warzywami.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrągi po 25-30 dkg 2 szt
marchew 1 szt
cukinia 0,5 szt
koperek świeży
masło 1 łyżka
sól
olej
ogórek świeży 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z warzywami.

Pstrąga czyścimy, usuwamy skrzela i oczy - najlepiej wyciąć kuchennymi nożyczkami. Myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Posypujemy przyprawą do ryb. Lekko solimy, ponieważ sól jest już w przyprawie. Odkładamy na kilka minut. W tym czasie skrobiemy nożykiem do warzyw długie paseczki z marchewki, ogórka i cukinii. Do pstrąga wkładamy po kilka wiórków masła, małą gałązkę koperku i zeskrobane paski marchewki, ogórka i cukinii. Pstrąga spinamy wykałaczkami. No i teraz nadajemy mu kształt wbijając długi patyk przy ogonie a następnie przy głowie. Tak przygotowane pstrągi kładziemy na blachę do pieczenia, skrapiamy oliwą i do piekarnika na 20 – 25 minut temp. 220oC. Po 10 minutach skrapiamy ponownie oliwą. Oczywiście po wyjęciu z piekarnika usuwamy wykałaczki i patyki. Możemy podać na sałacie. Nasz pstrąg będzie wyglądał jakby płynął

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

6zer
6zer 26.11.2013 10:47
smacznie i zdrowo
Patriszja
Patriszja 26.11.2013 09:00
pysznie wygląda :)
Rysia 25.11.2013 23:19
Pięknie płynie.Z warzywami smaczny.
2milutka 25.11.2013 21:51
pysznie i kolorowo na talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak