Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z torebki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z limonki 1/3 szklanki
Sól czosnkowa jodowana Prymat
masło 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
pstrąg wędzony filet 45 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z torebki

Do dużej torebki z zapięciem strunowym wkładam pstrąga wraz z sokiem z limonki, posypuję solą czosnkową, zamykam torebkę i potrząsam, aż wszystkie filety pokryją się sokiem i solą. Zwijam torebkę w taki sposób, by sok i ryba znalazły się na spodzie torebki i wkładam do lodówki. Wyciskam czosnek. Na dużej patelni rozgrzewam masło, dodaję czosnek i podsmażam kilka minut, często mieszając. Dodaję pstrąga. Smażę 5 minut na każdej stronie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 24.07.2012 15:27
o, ale proste
andżelika1 23.07.2012 20:44
zwolennicy mięsa chyba przerzucą się na rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak