Pstrąg z piekarnika, jak z grila

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg sprawiony

    2 kg
  • cytryna

    2 szt.
  • przyprawa do grila

    1 paczka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrąga umyć, w środku natrzeć przyprawą do grila, na wierzchu położyć plasterek cytryny(obranej). Posolić i popieprzyć do smaku. Piec w 180 stopniach przez 50-60min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat