Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z piekarnika

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 sztuki
cytryna 1 sztuka
pietruszka 1 pęczek
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
sól do smaku
oliwa 2 łyżeczki
masło 100 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z piekarnika

- Rybę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem/ściereczką
- masło utrzeć z czosnkiem i solą
- rybę natrzeć w środku i na zewnątrz masłem
- do środka włożyć plasterki cytryny i pietruszkę
- rybę przełożyć na wysmarowaną oliwą folię aluminiową i złożyć w formie "cukierka", pod koniec pieczenia folię uchylić

piec w ok. 200 stopniach przez 20-30 minut (zależy od wielkości ryby), podawać z ćwiartkami ziemniaka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 02.09.2015 06:51
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak