Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z pieca z ziemniakami i brokułami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 sztuka
ziemniaki 500 gram
brokuł 1 sztuka
płatki migdałowe 1 opakowanie
koperek 1 pęczek
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 szczypta
czosnek 2 zabki
pietruszka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z pieca z ziemniakami i brokułami

Rybę myjemy, solimy, nacinamy. Do środka ryby wkładamy kilka gałązek kopru. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 20-25 minut. Ziemniaki i korzeń pietruszki gotujemy razem. Po ugotowaniu robimy pure. Brokuły blanszujemy kilka minut. Posypujemy uprażonymi płatkami migdałowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 11.04.2016 17:12
same pyszności do zjedzenia
Urszula Świeca 11.04.2016 13:55
Lubię ryby pod każdą postacią:))
pestka 11.04.2016 10:45
bardzo smaczny obiad
Ela427 11.04.2016 10:41
lubię taką rybkę
Katrina.u 11.04.2016 10:35
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak