Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z pieca na cytrynie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt
czosnek 2 ząbki
cytryna 5 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 10 gram
Pieprz czarny mielony Prymat 10 gram

Porada

Pstrąga tak przygotowanego można podawać z wstążkami świeżego ogórka szklarniowego oraz ugotowanym brokułem.

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z pieca na cytrynie

Pstrąga zasypuję solą pieprzem, nacieram tarkowanym czosnkiem i zalewam sokiem z 4 cytryn na godzinę przed pieczeniem.

Po zamarynowaniu faszeruję pstrąga plastrami cytryny i wkładam do pieca na 12 minut na 180 stopni.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 24.09.2015 18:01
Uwielbiam takiego pstrąga :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak