Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg z patelni....

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pstrąga 4 większe
Sól ziołowa jodowana Prymat - ile potrzeba
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 4 łyżeczki
mąka tortowa 3/4 szklanki
mąka krupczatka 1/2 szklanki
olej rzepakowy - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg z patelni....

filety pstrąga opłukać, recznikiem papierowym osuszyć, każdy filet przeciąć na dwa kawałki

pieprz cytrynowy, sól ziołową wymieszać i natrzeć filety z każdej strony

obtoczone dokładnie w mące filety kłaść na gorący olej rzepakowy na patelni, smażyć na rumiano z każdej strony

pyszne na szybko pstrągi dna obiad lub na zimno do pieczywa.............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.02.2017 17:28
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak