PSTRĄG Z PATELNI Z CZOSNKIEM I KOPERKIEM

PSTRĄG Z PATELNI Z CZOSNKIEM I KOPERKIEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    2 szt
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • koper

    4 gałązki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • masło klarowane

    3 łyżki
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - PSTRĄG Z PATELNI Z CZOSNKIEM I KOPERKIEM foto
Pstrągi oczyśćić,oskrobać z łusek i dokładnie umyć pod bieżącą wodą a następnie osuszyć za pomocą papierowych ręczników.Doprawić białym pieprzem i solą morską,do brzuszka każdego pstrąga włożyć czosnek pokrojony w plasterki oraz po dwie łodygi młodego koperku i odstawić do lodówki na 30 minut.
Krok 2 - PSTRĄG Z PATELNI Z CZOSNKIEM I KOPERKIEM foto
Następnie na patelni rozgrzać klarowane masło, wyjąć pstrągi z lodówki,obtoczyć w mące i smażyć na średnim ogniu przes 5-6 minut z jednej strony.
Krok 3 - PSTRĄG Z PATELNI Z CZOSNKIEM I KOPERKIEM foto
Gdy pstrągi się zrumienią,delikatnie za pomocą łopatki przewrócić je na drugą stronę i smażyć następne 5-6 minut.
Krok 4 - PSTRĄG Z PATELNI Z CZOSNKIEM I KOPERKIEM foto
Gotowe pstrągi przełożyć na talerze i podawać z ziemniakami z wody i surówką z młodej kapusty.Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 20.11.2013 15:26
Co za pyszności :)
IwonaKa 16.11.2013 00:04
uwielbiam pstrąga
smakoszek 25.01.2013 21:16
ale narobiłaś mi smaku !!-pysznie wygląda
Krystyna32 24.11.2012 16:54
pycha
Grazyna0211 15.11.2012 18:05
ta niestety jest kupiona
gacopierz23 15.11.2012 17:16
Smaczna rybka. Czy własnego połowu ?
Dorian 05.11.2012 07:58
rewelka
mirosława4 11.10.2012 19:26
rewelacja
Rybciia 07.09.2012 13:07
super jedzonko :-)
Renataj 25.08.2012 23:08
Zazwyczaj do pstrąga kładłam rozmaryn ale koperek też bardzo apetycznie wygląda i smakuje.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat