Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z musem jabłkowo-chrzanowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 szt.
natka pietruszki 2 pęczki
masło 4 łyżki
cebula 1/2 szt.
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny do smaku
jabłka 2 szt.
masło klarowane 1/2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
chrzan tarty 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z musem jabłkowo-chrzanowym

Posiekać cebulę, czosnek i kilka gałązek pietruszki. Wymieszać z 4 łyżkami masła, solą i pieprzem. Pstrągi umyć, nafaszerować przygotowanym masełkiem i pozostałą pietruszką. Natrzeć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, zawinąć w folię aluminiową i odstawić na godzinę do lodówki. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Mus: jabłka obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Przełożyć do garnuszka, dodać odrobinę soku z cytryny, masło klarowane i chrzan. Zagotować i doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 14.10.2013 14:48
smaczny obiad
marcia7 14.10.2013 12:46
idealna rybka
Gracer 14.10.2013 12:43
musi byc pyszna
adelajda 14.10.2013 12:22
uwielbiam rybki a tak podana musi być super :)
hahanka 14.10.2013 11:59
ciekawa rybka ze słodką sałatką
aniagdz 14.10.2013 11:44
ten mus mnie urzekł:):) kradnę przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak