Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z masłem czosnkowo-pietruszkowym i pomidorem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 sztuki
masło miękkie 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
natka pietruszki 2 łyżki posiekanej
cytryna 4 plastry
pomidor 4 plastrty
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z masłem czosnkowo-pietruszkowym i pomidorem

Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę dodać do masła wraz z posiekaną natką pietruszki , dokładnie wymieszać. Plastry cytryny oraz pomidora przekroić na pół.
Ryby umyć osuszyć na ręczniku papierowym , poodcinać łby. Każdą rybę naciąć na grzbiecie w czterech miejscach. Od środka oprószyć pstrągi solą i pieprzem, nafaszerować masłem czosnkowym oraz 4 połówkami pomidora.
Od wierzchu na przecięciach położyć pół plasterki cytryny. Ułożyć ryby w naczyniu żaroodpornym , piec około 25 min z piekarniku nagrzanym do 180st. Podawać np. z pieczonymi ziemniakami i ulubiona sałatką ze świeżych warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 02.08.2015 19:10
świetna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak