Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z koperkiem i cytrynką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 sztuki
koperek
cytryny 0,5 sztuki
Pieprz biały mielony Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
masło
czosnek 2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z koperkiem i cytrynką

Kroki postępowania

1
Pstrągi wypatroszyć, poodcinać głowy. Natrzeć w środku kucharkiem i wyciśniętym czosnkiem. Włóż do środka kawałek cytryny i koperek w całości.
Krok 1 - Pstrąg z koperkiem i cytrynką foto
2
Na patelni roztopić masełko i podsmażyć na nim rybki około 4 min z jednej strony, później z drugiej. Jak widać na zdjęciu, ja lubię chrupiącą skórkę więc trzymałam je dłużej :)
Krok 2 - Pstrąg z koperkiem i cytrynką foto
3
Podawać z kawałkiem cytrynki i np ziemniaczkami puree, surówką z kapusty :)
Krok 3 - Pstrąg z koperkiem i cytrynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 25.01.2014 18:41
Uwielbiam rybki w każdej postaci a ta wygląda wyjątkowo apetycznie:)
IZABELA29 04.03.2013 06:59
warto choć raz go zrobić
agnieszkalider 14.02.2013 12:33
mniam
Sroczka 09.11.2012 23:01
Bardzo smacznie przyrządzona rybka.
adelajda 04.11.2012 17:58
pycha ! tak zrobionego pstrąga to ja lubię !
jozefinach 27.10.2012 11:09
Uwielbiam ryby.
Joannasz3190 27.10.2012 10:46
Rewelacja! Muszę wykorzystać przepis :)
pacpaw 27.10.2012 10:26
do pstrąga przymierza się już od dłuższego czasu
Mysiunia 27.10.2012 09:38
Uwielbiam pstrągi! Ten jest super przyrządzony, z chęcią bym go zjadła :)
Simeo 27.10.2012 08:42
dawno nie jadłem smażonego pstrąga

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak