Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z grilla z boczkiem i cukinią

2.0
(4)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Pstrąg w połączeniu z boczkiem pysznie smakuje i rozpływa się z ustach. Do tego nadzienie z kaszy jaglanej, cukinii i pomidorków. Możemy zaskoczyć gości taką propozycją na grilla.

Składniki:

Składniki na marynatę:

cebula 1 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
majeranek 1 łyżeczka

Dodatkowo:

pstrągi 2 sztuki
kasza jaglana 0.3 szklanki
cukinia 1 sztuka
koperek świeży 5 pęczków
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cytryna 1 sztuka
olej rzepakowy 4 łyżeczki
selera naciowego 1 gałązka
boczek wędzony 6 plastrów
masło 82% 1 łyżka
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z grilla z boczkiem i cukinią

Cebule kroję, pstrąga przekładam do pojemnika, dodaję cebulę, sól, pieprz, majeranek. Rybę nacieram marynatą odstawiam na noc do lodówki. Kaszę jaglaną gotuję w 2/3 szklance wody, dodaję łyżkę oleju. Przestudzoną przekładam do miski, dodaję pokrojony seler naciowy, cukinię kroję w kostkę, dodaję pokrojone pomidory, doprawiam solą, pieprzem, dodaję koper i melisę. Pstrąga faszeruję kaszą z warzywami, spinam wykałaczkami. Obkładam plastrami boczku, smaruję olejem. Rybę grilluję z każdej strony po 10-15 minut. Podaję z pomidorami z grilla i cytryną oraz sosem ziołowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak