Pstrąg z grilla z boczkiem i cukinią

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pstrąg w połączeniu z boczkiem pysznie smakuje i rozpływa się z ustach. Do tego nadzienie z kaszy jaglanej, cukinii i pomidorków. Możemy zaskoczyć gości taką propozycją na grilla.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki na marynatę:

  • cebula

    1 sztuka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • majeranek

    1 łyżeczka

Dodatkowo:

  • pstrągi

    2 sztuki
  • kasza jaglana

    0.3 szklanki
  • cukinia

    1 sztuka
  • koperek świeży

    5 pęczków
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • cytryna

    1 sztuka
  • olej rzepakowy

    4 łyżeczki
  • selera naciowego

    1 gałązka
  • boczek wędzony

    6 plastrów
  • masło 82%

    1 łyżka
  • Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule kroję, pstrąga przekładam do pojemnika, dodaję cebulę, sól, pieprz, majeranek. Rybę nacieram marynatą odstawiam na noc do lodówki. Kaszę jaglaną gotuję w 2/3 szklance wody, dodaję łyżkę oleju. Przestudzoną przekładam do miski, dodaję pokrojony seler naciowy, cukinię kroję w kostkę, dodaję pokrojone pomidory, doprawiam solą, pieprzem, dodaję koper i melisę. Pstrąga faszeruję kaszą z warzywami, spinam wykałaczkami. Obkładam plastrami boczku, smaruję olejem. Rybę grilluję z każdej strony po 10-15 minut. Podaję z pomidorami z grilla i cytryną oraz sosem ziołowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat