Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z duszoną kalarepką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt
kalarepa 2 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
masło 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna
sok z cytryny
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z duszoną kalarepką

Pstrąga myjemy osuszamy i doprawiamy sola morska i pieprzem. Wkładamy go do piekarnika na ok 20 min w temperaturze 200 stopni. Młodą kalarepkę obieramy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy kalarepkę doprawiamy przyprawa uniwersalna do smaku. Serwujemy pstrąga z kalarepką , kropiąc sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 12.05.2013 17:05
przepyszny obiadzik :)
iwa643 12.05.2013 16:28
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak