Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w ziołach

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg bez głowy i wnętrzności 1 szt
masło 3 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
cytryna 4 plasterki
chrzan 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w ziołach

Kroki postępowania

1
Pstrąga myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie oprószamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Pstrąg w ziołach foto
2
Z masła,chrzanu, czosnku i ziół robimy farsz.
Krok 2 - Pstrąg w ziołach foto
3
Farszem smarujemy pstrąga, układamy na wierzch kilka listków bazylii i pozostawiamy na około godzinkę.
Krok 3 - Pstrąg w ziołach foto
4
Następnie do środka wkładamy 2 plasterki cytryny, jak i na wierzch. Rybkę zawijamy w folię aluminiową i pieczmy w piekarniku nagrzanym do 180C 30-40 minut.
Krok 4 - Pstrąg w ziołach foto
5
Podajemy z zapiekanymi ziemniaczkami i surówką.

Smacznego:)
Krok 5 - Pstrąg w ziołach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 25.01.2014 19:11
Uwielbiam taką rybę :)
mitek111 25.01.2014 18:39
Ale tu pysznie i pachnaco:-)
halina17 25.01.2014 18:15
Smaczna ryba.
Monika10 25.01.2014 18:00
ryba pychota
patryska76 25.01.2014 17:53
Ciekawy pomysł na rybkę ;-)
Jusiaa 25.01.2014 17:51
Pychotka rybka, taką lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak